Tämä teksti Pop up –myymälästämme on ehdottomasti tähän mennessä Niin Muan henkilökohtaisin blogiteksti. Kirjoitan tämän omasta näkökulmastani, kertoen Niin Muan tarinaa.

Tänään on se päivä. Niin Muan Pop up –myymälä aukeaa Porvooseen, osoitteeseen Lundinkatu 10 kello 10:00. Tämän blogitekstin kirjoittamisen aloitusaika on keskiviikko 10.7. klo 03:59. Olen ollut jo reilun tunnin hereillä, kuten useana muunakin aamuna Pop up –myymälän rakentamisprosessin aikana. Heräsin keskellä yötä taas johonkin hyvään ideaan, jota en enää edes muista. Parhaat ideat ilmeisesti syntyvät unissa. En siltikään ole väsynyt, vaan innoissani. Odotan innolla tulevaa ja lauantain avajaisia!

Haluan uskoa, että tämä on yksi askel Niin Muan kasvutarinassa. Tähän mennessä kasvu on ollut maltillista ja riskitöntä. Itsehän olen Niin Muan ohella ohjannut ryhmäliikunta- ja tankotanssitunteja iltaisin ja viikonloppuisin. Niin Mua on kattanut omat kulunsa, itseni olen elättänyt iltatöillä. Päivällä Niin Muaa, illalla jumppaa – tämä on ollut päivieni kaava viimeiset kaksi vuotta. Pitkiä päiviä, mutta olen saanut tehdä sitä, mitä rakastan.

Tämä seuraava askel on isompi, haastavampi ja pelottavampi. Viime viikolla, myymälän rakennuksen alkumetreillä, tirautin pari paniikkikyyneltä ja kyseenalaistin täysin päätökseni. Kuuluu kuulemma asiaan. Olen laittanut oman elämäni hetkeksi hyllylle ja jouduin hankkimaan sijaisen heinä-elokuun tanssi- ja liikuntatunneilleni. En ole aikuisiälläni ollut tilanteessa, jossa en tiedä, mitä elämässäni tapahtuu seuraavan kahden kuukauden päästä. Jos kaikki menee hyvin, Niin Mua palvelee syksystä alkaen myös kivijalkamyymälässä – joko nykyisessä liiketilassa tai jossain muualla.

Uskon vahvasti, että Second Hand ja Vintage –vaatteet ovat vaatetusalan tulevaisuutta. Emme voi jatkaa kertakäyttömuodin kulutusta samoin kuin aikaisemmin. Jos lainsäädäntö säätelee jo autojen päästöjä, on vain ajan kysymys, kun vaatetusalan päästöjä aletaan rajoittaa. Vaatetusala on öljyteollisuuden jälkeen maailman toiseksi saastuttavin teollisuudenala ja sen hiilijalanjälki on isompi kuin globaalin ilma- ja meriliikenteen yhteensä. Second Hand ja Vintage –vaatekaupat tulevat valtaamaan kaupunkien keskustat samalla, kun massamuotiketjut siirtyvät kaupungin ulkolaidoille.

Niin Mua Pop up
Niin Mua Pop up

Niin Muan menestystä ei mitata euroissa, vaan alati kasvavassa ja tyytyväisessä asiakaskunnassa. Koska vain siten voimme lisätä kiertotalouden osuutta vaatetusalalla ja kasvattaa toimintaamme. En tee tätä rahan vuoksi, vaan tämä on elämäntyöni – oma yritykseni parantaa maailmaa.

Puhun aina meistä – en minusta. Koska me teemme tätä työtä yhdessä. Minä ja asiakkaani. Sekä kaikki muut sidosryhmät ja tulevat työntekijäni. Kiitos, että olet kanssamme osa kestävää kehitystä.

”Those who are crazy enough to think they can change the world usually do.”
― Steve Jobs

Kesäterveisin,
Maarit
Niin Mua

Ps. Pop up –myymälämme palvelee tiistaista sunnuntaihin 30.8. saakka. Ti-pe klo 11-19, la klo 10-18 ja su klo 12-16. 20.-21. heinäkuuta myymälä on kiinni, koska ihan koko elämääni en pystynyt hyllylle laittamaan – en edes elämäntyöni takia.