Ilouutisia! Avaamme myymälämme 16.5. poikkeusaukioloajoin! Palvelemme 16.5.-31.5. tiistaista perjantaihin klo 11-17 ja lauantaisin klo 11-16. Turvavälit ja 10 hlö rajoitukset huomioiden. Kesäkuun alusta alkaen palanemme normaaleihin aukioloaikoihin, mutta seuraamme jatkuvasti maailman tapahtumia ja Suomen hallituksen suosituksia – elämme edelleen epävarmoja aikoja.

Vaikka epävarmuus on jatkuvasti läsnä ja ajatuksissa, on toivo sitäkin vahvempi. Jos jotakin, tämä tilanne on opettanut meille, että emme voi jatkaa samalla tavalla – meidän on pakko oppia uusia tapoja. Myös uusia tapoja kuluttaa. On tutkittu fakta, että me ihmiset haluamme kuluttaa. Myönnän sen itsekin; olen sisimmissäni materialisti ja kehrään tyytyväisyydestä, kun saan C-kasettikokoelmaani uuden helmen. Mutta nyt on tullut aika pysähtyä ja miettiä, miten kulutetaan. 

Perinteiset muotiketjut jäivät pulaan kevätmallistonsa kanssa; kun ihmiset eivät päässeet liikkumaan, malliston vaatteet jäivät ketjujen käsiin. Näitä vaatteita jouduttiin myymään hurjilla alennuksilla ja pahimmassa tapauksessa ylijäänyttä varastoa on poltettu. Tällainen toiminta ei voi millään tavalla olla kestävää. 

Toisin on tilanne Vintage-vaatteiden osalta. Me pakkaamme talvi- ja kevätvaatteemme varastoon odottamaan ensi vuotta. Näiden tuotteiden arvo ei vuodessa laske. Päinvastoin, harvinaisuusasteensa ja laatunsa johdosta näiden tuotteiden arvo nousee! Laatu on aina muodikasta.


Hitaasti ja varmasti pyörivät kestävän kehityksen rattaat. Me Niin Muassa haluamme omalta osaltamme olla osa kestävää kehitystä siten, että teemme laadukkaiden Vintage ja Second Hand –vaatteiden ostamisesta mahdollisimman helppoa – niin verkkokaupassa kuin Porvoon-myymälässämmekin.

Kiitos viesteistänne ja tuestanne näinä erikoisina aikoina. Yhdessä me tämän selätämme!

Aurinkoisin kevätterveisin,
Maarit / Niin Mua