Tasan vuosi sitten, 13.7.2019 avasin Niin Muan Pop Up –myymälän Porvoon keskustaan. Nyt tasan vuosi myöhemmin palvelemme asiakkaitamme verkkokaupan lisäksi 130 neliön lippulaivamyymälässä Porvoon vanhan kaupungin kupeessa. Kiitos siitä kuuluu teille, asiakkaamme.

Vintiltä valtakunnalliseksi verkkokaupaksi

Kirjoitin yritykseni liiketoimintasuunnitelman jo vuonna 2003, 17 vuotta sitten opiskellessani vaatetusalaa Helsingin Ammattikorkeakoulussa, Stadiassa. Ja heti perään vuonna 2016, vain 13 vuotta myöhemmin, irtisanouduin päivätyöstäni ja perustin yritykseni.

Alkuvarastoa säilytin taloyhtiöni vintillä, jossa myös ensimmäiset tuote- ja muotikuvat otettiin (kuva oikealla). Yritykseni tarina ei ole alkanut kellarista, vaan vintiltä. Working my way down. 😀

Keväällä 2018 sain 14 neliön työhuoneen Porvoon keskustasta. Kaikki tuotteet olivat Ikea-säkeissä ja muovilaatikoissa – työhuone oli enemmän varasto kuin työhuone. Myöhemmin syksyllä sain haltuuni viereisen työhuoneen ja vuonna 2019 jo kolmannen työhuoneeni samasta rakennuksesta, yhteensä hurjat 43 neliötä!

Seuraava vaihe oli 110 neliön Pop Up –myymälä Porvoon keskustassa. En voi uskoa, että siitä on jo vuosi! Onnistunut Pop Up -kokeilu johti siihen, että palvelemme valtakunnallisen verkkokauppamme lisäksi asiakkaitamme 130 neliön myymälässä Porvoon vanhan kaupungin kupeessa. Uusi, vakituinen myymälämme avattiin 10.1.2020. Sopivasti kaksi kuukautta ennen koronavirusepidemian alkua. 

Hyvää duunia hyville tyypeille

Yritykseni suurin tavoite on kasvattaa käytettyjen vaatteiden käyttöastetta Suomessa. Mutta toinen erittäin suuri tavoite on luoda Suomeen työpaikkoja kiertotalouden pariin. Työllistän tällä hetkellä kolme osa-aikaista työntekijää, enkä voisi olla siitä iloisempi! Hyvää duunia hyville työntekijöille – se on mottoni.

Lisää työpaikkoja pyrin luomaan rakentamalla kokonaisen Niin Mua -myymäläketjun Suomeen. Alkuperäinen tavoite oli avata toinen myymälä Suomeen jo vuonna 2021, mutta koronan vaikutukset toimintaamme ovat olleet sen verran huomattavat, että tästä tavoitteesta joutunen luopumaan.

Mutta kaikkea hyvää kannattaa odottaa, näin sanotaan.

Kuva viime muotikuvauksistamme Porvoon Emäsalosta.

#weloveourcustomers

Pitkä matka on kuljettu siitä, kun verkkokauppamme avattiin vuonna 2017. On lähes absurdia ajatella, että verkkokaupan ihka ensimmäisen kuukauden myynti on suurin piirtein yhtä suuri kuin myymälämme päivämyynti nykyään.

Olemme kasvaneet hitaasti ja varmasti – askel askeleelta, asiakkaitamme tarkasti kuunnellen. Kiitos, että olette kasvaneet kanssamme ja mahdollistaneet kasvumme. Ilman teitä, ei olisi meitä. Viime viikolla myymälässämme kävi asiakkaita Rovaniemeltä saakka! Olivat tulleet Porvooseen vain myymälämme takia. Kiitos, olette upeita!

Päätän tämän blogitekstin pahoitteluun. Saamme päivittäin 1-5 yhteydenottoa koskien vaatteiden myyntiä meille. Joskus viestit hukkuvat kiireen keskellä viestitulvaan, ja vastaaminen unohtuu / viivästyy. Pahoittelen asiaa ja lupaan olla tarkempi tulevaisuudessa.

Aurinkoa kesäpäiviinne!

Toivottaa,
Maarit & Niin Muan väki