Dixi Coat, beige trenssitakki – 36

89,95

Kotimainen Teiniasu Oy:n Dixi Coat -tuotemerkin beige trenssitakki. Koska takki on Suomessa valmistettu, on se suurella todennäköisyydellä vastuullisesti valmistettu. Luultavasti 1960-luvulta. Todella UPEA, kaunis, näyttävä ja ajaton malli, jossa runsaasti ihania yksityiskohtia. Olalla muotokaitaleet, vyötäröllä muotosauma, napilliset sivutaskut. Yksirivinen napitus. Vyötäröllä vyölenkit ja samasta kankaasta valmistettu vyö. Hihansuulla nappi ja tamppi – hihan voi kääriä. Uudenveroinen, Suomessa valmistettu, todella korkealaatuinen trenssi – aito, kotimainen vintage-vaate.

Kokomerkintä 36. Tarkemmat kokotiedot alla.

Varasto loppu

tuotetunnus (SKU) 6001410317 Osastot: , , , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Kotimainen Teiniasu Oy:n Dixi Coat -tuotemerkin beige trenssitakki. Koska takki on Suomessa valmistettu, on se suurella todennäköisyydellä vastuullisesti valmistettu. Luultavasti 1960-luvulta. Todella UPEA, kaunis, näyttävä ja ajaton malli, jossa runsaasti ihania yksityiskohtia. Olalla muotokaitaleet, vyötäröllä muotosauma, napilliset sivutaskut. Yksirivinen napitus. Vyötäröllä vyölenkit ja samasta kankaasta valmistettu vyö. Hihansuulla nappi ja tamppi – hihan voi kääriä. Kokonaan vuoritettu. Uudenveroinen, Suomessa valmistettu, todella korkealaatuinen trenssi – aito, kotimainen vintage-vaate.

Kokomerkintä 36. Tarkemmat kokotiedot alla.

Tietoa Teiniasu Oy:stä / Dixi Coatista

Kuopiolaisen Turon tytäryhtiö Teinasu Oy perustettiin Turkuun vuonna 1956. Idea nuorisotakkitehtaasta lähti Ruotsista. Yhtiö aloitti vanhassa puusepänverstaassa 35 työntekijän voimin. Tehdas erikoistui lasten ja nuorten takkien valmistukseen. Kuukaudessa myytiin yli 10000 takkia. Nuori yritys menestyi ja vienti lähti hyvin käyntiin. Kun uusi tehdas valmistui Kaarinaan vuonna 1970, oli työntekijöitä jo 320 ja takkeja valmistui 1000 päivässä. Tuotannosta jopa 40 % meni vientiin. Vuonna 1972 yritys myytiin Sveitsiin, jonne perustettiin Diximode AG -niminen myyntiyhtiö, joka myi suomalaisia Dixi Coat -tuotteita Eurooppaan. Dixi Oy oli Skandinavian suurin takkitehdas, sen vuosituotanto oli yli 350 000 kappaletta, josta 75 % meni vientiin länsimaihin ja Neuvostoliittoon. 1980-luvulla kasvu pysähtyi ja vuonna 1989 Dixi-Coat Oy haettiin konkurssiin.

Lähde: Kansakunnan vaatettajat (1996)

Materiaali ja pesuohjeet

Päällinen: 67 % polyesteri / 33 % puuvilla
Vuori: 100 % polyamidi
Pesuohjeet

Mittataulukko

Rinnanympärys, cm 92
Vyötärönympärys, cm 72
Selän leveys, cm 35
Pituus keskitaka, cm 112
Olkasauman pituus, cm 11,5
Hihan pituus, cm 52

Tarkistathan mitat etukäteen. Ympäristömyönteisenä yrityksenä toivomme, että tuotetta ei palauteta postitse virheellisen koon vuoksi.

Lisätiedot

Paino 0.5 kg
Koko

Saatat myös pitää...