Ilmaiset toimituskulut yli 75€ tilauksiin
If it's not vintage, it's not worth it!

Ostoskori

If it's not vintage, it's not worth it!

Dixi Coat, kotimainen villakangastakki - 36/38

Varasto loppu

We’re so sorry…

Mutta etsimäsi tuote on jo loppuunmyyty. Mutta tutustu ihmeessä yli 1500 tuotteen valikoimaamme. Ehkäpä löydät jotain vastaavaa! Tai vieläkin parempaa!

Kuvaus

Kotimainen Teiniasu Oy:n Dixi Coat -tuotemerkin vihreä villakangastakki. Koska takki on Suomessa valmistettu, on se todennäköisesti vastuullisesti valmistettu. Takki todennäköisesti Dixi Coatin alkutaipaleelta, jopa 1950-luvun lopusta. Valmistettu korkealaatuisesta, paksusta ja lämpimästä Oravaisten verkatehtaan valmistamasta villakankaasta. Kaunis sammalenvihreä sävy. Runsaasti ihania ja näyttäviä yksityiskohtia. Leveät kauluskäänteet, yksirivinen napitus. Isot, läpälliset etutaskut, hihansuilla tampit.  Napilliset epoletit. Takakappaleella pitkä avolaskos. Kokonaan vuoritettu. Takin vuorta korjattu, muutoin ikäisekseen erittäin hyväkuntoinen ja todella kaunis Dixi Coat -villakangastakki.

Kokoarvio 36/38. Tarkemmat kokotiedot alla.

Tietoa Teiniasu Oy:stä / Dixi Coatista

Kuopiolaisen Turon tytäryhtiö Teinasu Oy perustettiin Turkuun vuonna 1956. Idea nuorisotakkitehtaasta lähti Ruotsista. Yhtiö aloitti vanhassa puusepänverstaassa 35 työntekijän voimin. Tehdas erikoistui lasten ja nuorten takkien valmistukseen. Kuukaudessa myytiin yli 10000 takkia. Nuori yritys menestyi ja vienti lähti hyvin käyntiin. Kun uusi tehdas valmistui Kaarinaan vuonna 1970, oli työntekijöitä jo 320 ja takkeja valmistui 1000 päivässä. Tuotannosta jopa 40 % meni vientiin. Vuonna 1972 yritys myytiin Sveitsiin, jonne perustettiin Diximode AG -niminen myyntiyhtiö, joka myi suomalaisia Dixi Coat -tuotteita Eurooppaan. Dixi Oy oli Skandinavian suurin takkitehdas, sen vuosituotanto oli yli 350 000 kappaletta, josta 75 % meni vientiin länsimaihin ja Neuvostoliittoon. 1980-luvulla kasvu pysähtyi ja vuonna 1989 Dixi-Coat Oy haettiin konkurssiin.

Lähde: Kansakunnan vaatettajat (1996)

Materiaali ja pesuohjeet

Päällinen: villa
Vuori: polyesteri
Arvio, ei materiaalitietoja

Mittataulukko

Rinnan ympärys, cm 96
Vyötärön ympärys, cm 98
Selän leveys, cm 37
Pituus keskitaka, cm 72
Olkasauman pituus, cm 14
Hihan pituus, cm 60

Tarkistathan mitat etukäteen. Ympäristömyönteisenä yrityksenä toivomme, että tuotetta ei palauteta postitse virheellisen koon vuoksi.