Ilmaiset toimituskulut yli 75€ tilauksiin
If it's not vintage, it's not worth it!

Ostoskori

If it's not vintage, it's not worth it!

Finnwear, valkoinen trikoomekko 80-luvulta - XL

49,90

Varasto loppu

If it’s not vintage, it’s not worth it.

Valikoimamme tuotteet ovat puhtaita ja ehjiä. Kaikki tuotteemme on pestyjä / puhdistettuja ja mahdolliset tuotevirheet on korjattu / tuotevirheistä on kerrottu tuotekuvauksessa.

Kaikilla tuotteillamme on 14 päivän palautusoikeus.

Tarkemmat tuotetiedot ja mitat alla.

Kuvaus

Suomen Trikoon Finnwear-tuotemerkille valmistama, hurmaava trikoomekko 80-luvulta. Koska mekko on Suomessa valmistettu, on se todennäköisesti vastuullisesti valmistettu. Muotokielen ja niskalapun perusteella valmistettu 1980-luvulla. Valmistettu kevyestä ja pehmeästä trikoosta. Pohjaväri valkoinen. Kuosissa ohuita mustia pystyviivoja ja vaaleansävyisiä siveltimen vetoja. Materiaali kuultaa läpi. Pienet holkkihihat. Hihansuun käänteet paksumpaa valkoista kangasta. Syvät sivutaskut. Kaksiosainen malli, jossa vyötärö kuminauhoitettu. Vyölenkit sivuissa. Kevyesti laskostettu hameosa. Napitus vyötärön keskeltä yläviistoon luo epäsymmetrisen kauluksen. Laadukas suomalainen trikoomekko 80-luvulta!

Kokomerkintä XL. Tarkemmat kokotiedot alla.

 

Tietoa Oy Suomen Trikoo Ab:sta / Finnwear Oy:stä

Alfred Kordelin osti konkurssiin menneen yrityksen ja rekisteröi sen Oy Suomen Trikoo Ab -nimiseksi. Tehtaassa valmistettiin trikoovaatteita, hupio, huiveja, verhoja sekä kankaita. Ensimmäinen maailmansota vilkastutti kysyntää ja aiheutti raaka-ainepulaa. Vuonna 1916 aloitettiin oma kehruutoiminta. Oy Suomen Trikoo Ab kilpaili Kutomateollisuus Oy:n kanssa Suomen suurimman trikootehtaan asemasta. Kilpailu päättyi, kun Suomen Trikoo osti Kutomateollisuuden osake-enemmistön 1919. 1920- ja 1930-luvut olivat kasvun aikaa. 1920-luvun lopulla työntekijämäärä oli yli 1000. 1940-luvulla yritys valmisti puolet Suomen trikootuotteista. 1950-luvulla Suomen Trikoo oli Pohjoismaiden suurin trikooalan yritys ja 50-luvun puolivälissä ryhdyttiin keskittymään vientiin. Tuotteita vietiin Pohjoismaihin, Yhdysvaltoihin, Saksaan, Neuvostoliittoon ja Kiinaan. 1960-luku oli tuotemerkkien uudistuksen aikaa. Finnwear-tuotemerkki otettiin käyttöön 1970-luvulla. Vanhat tuotemerkit unohtuivat ajan myötä, vain Amar on säilynyt tunnettuna. 1980-luvulla Suomen Trikoota sekä laajennettiin että saneerattiin. 1980-luvulla jättimäismäisellä yrityksellä oli useita tappiollisia vuosia ja 1990-luvulla Finnwear-liiketoiminta yhtiöitettiin Finnwear Oy:ksi. Työntekijöitä yrityksellä oli tällöin 1200 henkeä.

Nykyään Finnwear on osa kotimaista Nanso Group Oy:tä. Valtaosa Nanso Groupin tuotteista valmistetaan yhtiön omilla tehtailla Suomessa ja Virossa, mutta tuotetoimittajia on myös muualla.

Lähde: kansakuntamme vaatettaja (1996), nansogroup.com

 

Materiaali ja pesuohjeet

65 % polyesteri
35 % puuvilla

 

Mittataulukko

Rinnan ympärys, cm 110
Vyötärön ympärys, cm 84*
Yläosan etupituus, cm 49
Hameosan pituus, cm 71
Olan pituus, cm 24,5

*=mitta venyttämättömänä, vyötäröllä kuminauha. Tarkistathan mitat etukäteen. Ympäristömyönteisenä yrityksenä toivomme, että tuotteita ei palauteta postitse virheellisen koon vuoksi.>

Lisätiedot

Koko

44, 46

Väri

, ,