Ilmaiset toimituskulut yli 75€ tilauksiin
If it's not vintage, it's not worth it!

Ostoskori

If it's not vintage, it's not worth it!

Friitala, pitkä nahkatakki - 36/38

Varasto loppu

We’re so sorry…

Mutta etsimäsi tuote on jo loppuunmyyty. Mutta tutustu ihmeessä yli 1500 tuotteen valikoimaamme. Ehkäpä löydät jotain vastaavaa! Tai vieläkin parempaa!

Kuvaus

Kotimainen Friitala Oy:n pitkä, ruskea nahkatakki. Koska nahkatakki on Suomessa valmistettu, on se suurella todennäköisyydellä vastuullisesti valmistettu. Luultavasti 1980-luvun alkupuolelta. Kevyesti topattu, joten nahkatakki soveltuu myös talvikäyttöön. Valmistettu ruskeasta nahasta.  Pitkä malli. Kauluksella ja olalla punosyksityiskohdat. Sivutaskuilla myös punosyksityiskohta. Vyötäröllä vyölenkit ja nahkainen solmittava vyö. Kiinnitys metallivetoketjulla ja -neppareilla. Vuoressa tummia läikkiä, muutoin uskomattoman hyväkuntoinen Friitalan valmistama, kotimainen nahkatakki. Toista samanlaista ei kadulla heti vastaan tule!

Kokoarvio 36/38. Valmistajan mukaan sopii parhaiten henkilölle, joka on 164-172 cm pitkä ja jonka rinnan ympärys on 84 cm, vyötärön ympärys 66 cm ja lantion ympärys 93 cm. Tarkemmat kokotiedot alla.

Tietoa Friitala Oy:stä

Friitala on ollut yksi maamme vanhimmista vaatetusalan yrityksistä. Vuonna 1892 Arthur Hellman osti Ulvilan Friitalan kylästä tyhjillään olleen nahkurinverstaan. Vuonna 1896 tehtaaseen ostettiin höyrykone. Tehdasta laajennettiin ja uudenaikaistettiin monessa vaiheessa; vuonna 1913 saatiin sähköt ja 20-luvun alussa rakennettiin uusi tehdasrakennus. Vuonna 1918 yritys muutettiin osakeyhtiöksi. Rauhanajan myötä tuotanto palautui kenkä- ja verhoilunahkoihin ja valmistettiin ylellisiä asiakaskirjasalkkuja ja vöitä. Vuonna 1926 aloitettiin lammaskappojen valmistus ja 1928 perustettiin nahkapukutehdas. Sota-aikana tehdas tuotti armeijalle tarvikkeita. Työntekijöitä oli 1940 yli 1200. 1970-luvulle tultaessa Friitala-yhtymä oli Pohjoismaiden suurin nahanvalmistuslaitos. 1980-luvulla Friitalalla oli vielä 6 omaa myymälää ja pääsuunnittelijana toimi Jukka Rintala. Vuonna 1992 Friitala juhli satavuotista taivaltaan ja tuotannosta 70 % meni vientiin Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Yrityksen pitkä historia päättyi konkurssiin syyskuussa 2010. Friitala Oy toimii edelleen Friitala-tuotemerkillä alihankinnan kautta.

Lähde: Kansakunnan vaatettajat (1996), friitala.fi 

Materiaali ja pesuohjeet

100 % nahka

Mittataulukko

Rinnan ympärys, cm 98
Vyötärön ympärys, cm 96
Selän leveys, cm 37,5
Pituus keskitaka, cm 113
Olan pituus, cm 14
Hihan pituus, cm 55

Tarkistathan mitat etukäteen. Ympäristömyönteisenä yrityksenä toivomme, että tuotetta ei palauteta postitse virheellisen koon vuoksi.