Ilmaiset toimituskulut yli 75€ tilauksiin
If it's not vintage, it's not worth it!

Ostoskori

If it's not vintage, it's not worth it!

Kaunotar, kotimainen pinkki pusero - 34/36

Varasto loppu

We’re so sorry…

Mutta etsimäsi tuote on jo loppuunmyyty. Mutta tutustu ihmeessä yli 1500 tuotteen valikoimaamme. Ehkäpä löydät jotain vastaavaa! Tai vieläkin parempaa!

Kuvaus

Kotimainen Kaunotar-merkkinen naisten pinkki pusero. Koska pusero on valmistettu Suomessa, on se hyvin suurella todennäköisyydellä vastuullisesti valmistettu. Luultavasti 1970-luvulta. Upea malli, jonka muotokieli sopii myös nykypäivään – niin juhlaan kuin arkeen! Kokomerkintä C34, mutta sopineen koolle 34/36. Ei materiaalimerkintää, todennäköisesti polyesteriä, jossa kaunis silkin himmeä kiilto ja upea pinkki väri. 3/4-pituiset lepakkohihat ja papinkaulus. Erittäin hyväkuntoinen, pinkki pusero.

Yhdistä kapealahkeisten farkkujen  tai housujen kanssa arkeen tai kapean hameen ja korkokenkien kanssa juhlaan.

Kokomerkintä C34. Tarkista tarkemmat kokotiedot alla.

Tietoa Kaunotar-Tuote Oy:stä

Kaunotar-Tuote Oy aloitti vuonna 1958 myymälän ja sen yhteyteen kasvaneesta pienestä kellariompelimosta viiden ihmisen voimin. Perustajat olivat Maire ja Arvo Suominen ja Mairen sisar Anja Niemi. Alussa kaikki työt tehtiin itse. Pienen ompelimon leningit ja kapat saivat niin hyvän vastaanoton, ettei läheskään kaikkia tilauksia pystytty toimittamaan. Vuonna 1960 tehdashuoneisto otettiin käyttöön, mutta sekin jäi heti pieneksi. Ennakkomyynti oli jatkuvasti tuotantoa suurempi. 1962 Kaunotar Oy pääsi muuttamaan Verkatehtaan tiloihin ja tuotanto pystyttiin kolinkertaistamaan. 1970-luvun alussa työntekijämäärä oli 320 henkeä ja Kaunotar oli maan suurin leninkitehdas. Vuonna 1988 Kaunotar-Tuote Oy siirtyi monialayrittäjä Jaakko Tuomisen omistukseen. Kaunotar-myymälät eivät kuuluneet kauppaan. Tehtaan tuotantoon kuuluivat yhä naisten takit ja leningit ja tuotannosta 80 % meni vientiin ja siitä 3/4 Neuvostoliittoon. Tammikuussa 1990 Kaunotar Oy teki konkurssin ja kaikki 132 työntekijää irtisanottiin. Tehtaalle löytyi kuitenkin jatkaja, kun forssalainen Ajaton Oy osti tehdaskiinteistön, kalusteet ja tuotemerkin. Kaunotar Production Oy työllisti 83 työntekijää, mutta sekin ajautui myöhemmin konkurssiin.

Lähde: Kansakunnan vaatettajat (Lappalainen & Almay 1996, 25-26)

Materiaali ja pesuohjeet

100 % polyesteri (arvio, ei materiaalimerkintää)

Mittataulukko

Rinnanympärys, cm 112
Lantionympärys, cm 94
Selän leveys, cm 44
Pituus keskietu, cm (pääntie-helma) 45
Pituus keskitaka, cm (niska-helma) 60
Hihan pituus (pääntie-hihansuu) 49

Tarkistathan tuotteen mitat etukäteen. Ympäristömyönteisenä yrityksenä toivomme, että tuotetta ei palauteta väärän koon vuoksi. Vähennetään yhdessä tuotteen hiilijalanjälkeä!

Lisätiedot

Paino 0,1 kg