Ilmaiset toimituskulut yli 75€ tilauksiin
If it's not vintage, it's not worth it!

Ostoskori

If it's not vintage, it's not worth it!

Marimekko by Mika Piirainen, kaivo-paitamekko 90-luvulta - 40

129,00

Varasto loppu

If it’s not vintage, it’s not worth it.

Valikoimamme tuotteet ovat puhtaita ja ehjiä. Kaikki tuotteemme on pestyjä / puhdistettuja ja mahdolliset tuotevirheet on korjattu / tuotevirheistä on kerrottu tuotekuvauksessa.

Kaikilla tuotteillamme on 14 päivän palautusoikeus.

Tarkemmat tuotetiedot ja mitat alla.

Kuvaus

Kaunis ja laadukas, Mika Piiraisen Marimekolle suunnittelema paitamekko 90-luvulta. Ei valmistusmaatietoa, tuotetietolappu leikattu irti, mutta todennäköisesti Suomessa valmistettu. Niskalappujen perusteella valmistettu 1990-luvulla. Valmistettu sileästä, vahvasta ja hengittävästä puuvillasta, jossa Maija Isolan vuonna 1964 suunnittelema sinisävyinen Kaivo -kuosi. Suora ja polvipituinen paitamekkomalli, jossa muotolaskokset rinnalla. Mekkoon kuuluu samasta kankaasta valmistettu, solmittava vyö – voidaan käyttää vyöllä tai ilman. Kiinnitys etupituudelta muovinapein. Lyhyt hiha ja pieni kauluskäänne. Erittäin hyväkuntoinen, laadukas ja hurmaava Marimekon paitamekko 90-luvulta!

Kokomerkintä 38, mutta sopinee mallinsa puolesta paremmin koolle 40. Tarkemmat kokotiedot alla.

Tietoa Marimekko Oy:stä

Marimekko edustaa Suomen vaatetusteollisuuden historiassa omaperäistä suomalaista tuotesuunnittelua ja ajattelutapaa. Marimekko perustettiin vuonna 1951, jolloin Armi Ratia meni mukaan miehensä Viljo Ratian kaksi vuotta aikaisemmin ostamaan painettuja vahakankaita valmistaneeseen Printex Oy:hyn. Marimekon ensimmäisen malliston suunnitteli Riitta Immonen vuonna 1951. Vuonna 1955 Marimekko perusti oman ompelimonsa. Vuonna 1953 palkattiin Vuokko Eskolin-Nurmesniemi suunnittelemaan vaatteita. Juuri Vuokko antoi Marimekko-vaatteille niiden erikoisilmeen. 1960-luvulla yritys kasvoi vahvasti. Vuonna 1985 Amer-Yhtymä osti Marimekon, ostolla oli vaikutus Marimekon kannattavuuteen. Käännös parempaan tapahtui 1991, kun Kirsti Paakkanen osti Marimekon.

Lähde: Kansakunnan vaatettajat (1996) 

Materiaali ja pesuohjeet

100 % puuvilla
Arvio, tuotetietolappu leikattu irti.
60

Mittataulukko

Rinnan ympärys, cm 102
Vyötärön ympärys, cm 102
Etupituus, cm (olka-helma) 110
Olan pituus, cm 16
Hihan pituus, cm 23

Mitat venyttämättömänä. Tarkistathan tuotteen mitat etukäteen. Mittataulukkomme löydät täältä. Ympäristömyönteisenä yrityksenä toivomme, että tuotetta ei palauteta väärän koon vuoksi. Vähennetään yhdessä tuotteen hiilijalanjälkeä!

Lisätiedot

Koko

38, 40

Väri

,