Ilmaiset toimituskulut yli 75€ tilauksiin
If it's not vintage, it's not worth it!

Ostoskori

If it's not vintage, it's not worth it!

Marimekko, unisex-kauluspaita 80-luvulta - miesten L / naisten XL

49,90

Varasto loppu

If it’s not vintage, it’s not worth it.

Valikoimamme tuotteet ovat puhtaita ja ehjiä. Kaikki tuotteemme on pestyjä / puhdistettuja ja mahdolliset tuotevirheet on korjattu / tuotevirheistä on kerrottu tuotekuvauksessa.

Kaikilla tuotteillamme on 14 päivän palautusoikeus.

Tarkemmat tuotetiedot ja mitat alla.

Kuvaus

Ihana, Marimekko Oy:n Suomessa valmistama lyhythihainen kauluspaita 80-luvulta. Koska paita on Suomessa valmistettu, on se todennäköisesti vastuullisesti valmistettu. Muotokielen, kuosin ja tuotelappujen perusteella valmistettu 1980-luvulla. Valmistettu sileästä, kevyestä ja hengittävästä puuvilla-modaalisekoitteesta, jossa abstrakti graafinen kuosi. Sävyinä harmaa, vaalea harmaansininen, sininen ja musta. Suora ja  lyhythihainen kauluspaitamalli, jossa aikakautensa pieni herrainkaulus. Kiinnitys mustin muovinapein. Rintataskut. Suora helma, halkiot helman sivuissa. Värit hieman haalistuneet ja vasemmalla rinnalla kaksi pientä paikattua reikää, jotka huomioitu hinnassa. Muutoin hyväkuntoinen, laadukas ja ihana Marimekon kauluspaita 80-luvulta!

Kokomerkintä 41, joka vastaa nykymittastandardeilla miesten kokoa L. Sopii unisex-käyttöön naisten koolle XL. Tarkemmat kokotiedot alla.

Tietoa Marimekko Oy:stä

Marimekko edustaa Suomen vaatetusteollisuuden historiassa omaperäistä suomalaista tuotesuunnittelua ja ajattelutapaa. Marimekko perustettiin vuonna 1951, jolloin Armi Ratia meni mukaan miehensä Viljo Ratian kaksi vuotta aikaisemmin ostamaan painettuja vahakankaita valmistaneeseen Printex Oy:hyn. Marimekon ensimmäisen malliston suunnitteli Riitta Immonen vuonna 1951. Vuonna 1955 Marimekko perusti oman ompelimonsa. Vuonna 1953 palkattiin Vuokko Eskolin-Nurmesniemi suunnittelemaan vaatteita. Juuri Vuokko antoi Marimekko-vaatteille niiden erikoisilmeen. 1960-luvulla yritys kasvoi vahvasti. Vuonna 1985 Amer-Yhtymä osti Marimekon, ostolla oli vaikutus Marimekon kannattavuuteen. Käännös parempaan tapahtui 1991, kun Kirsti Paakkanen osti Marimekon.

Lähde: Kansakunnan vaatettajat (1996) 

Materiaali ja pesuohjeet

52 % puuvilla
48 % modaali

Mittataulukko

Rinnan ympärys, cm 118
Vyötärön ympärys, cm 112
Etupituus, cm (olka-helma) 73
Pituus keskitaka, cm 74
Olkasauman pituus, cm 17
Hihan pituus, cm 25

Mitat venyttämättömänä. Tarkistathan tuotteen mitat etukäteen. Mittataulukkomme löydät täältä. Ympäristömyönteisenä yrityksenä toivomme, että tuotetta ei palauteta väärän koon vuoksi. Vähennetään yhdessä tuotteen hiilijalanjälkeä!

Lisätiedot

Koko

44, 46, L

Väri

, , ,