Marimekko, vintage-leninki 70-luvulta – M/L

179,00

odella näyttävä, kaunis ja harvinaislaatuinen Suomessa valmistettu Marimekon vintage-leninki 70-luvulta. Koska leninki on Suomessa valmistettu, on todennäköisesti vastuullisesti valmistettu. Edellisen omistajan mukaan ostettu 1970-luvulla ja käytetty vain kerran. Täyspitkä, maksimekkomallinen. Valmistettu vahvasta puuvillakankaasta. Mekon toinen puoli musta, toinen punainen, välissä vaalea raita. Värit asettuvat leninkiin diagonaalisesti. Laakea pääntie, 2/3-pituiset. leveät lepakkohihat. Rinnan alla ja selässä kuminauharypytys. Sivutaskut. Soveltuu sekä kesämekoksi että näyttäväksi juhlamekoksi. Ei haalistumaa, ei purkautumia – todella upeakuntoinen ja upea Marimekon vintage-leninki arki- tai juhlakäyttöön!

Kokomerkintä M, mutta sopii koon 38/40 lisäksi koolle 42. Tarkemmat kokotiedot alla.

Varastossa

Kuvaus

Todella näyttävä, kaunis ja harvinaislaatuinen Suomessa valmistettu Marimekon vintage-leninki 70-luvulta. Koska leninki on Suomessa valmistettu, on todennäköisesti vastuullisesti valmistettu. Edellisen omistajan mukaan ostettu 1970-luvulla ja käytetty vain kerran. Täyspitkä, maksimekkomallinen. Valmistettu vahvasta puuvillakankaasta. Mekon toinen puoli musta, toinen punainen, välissä vaalea raita. Värit asettuvat leninkiin diagonaalisesti. Laakea pääntie, 2/3-pituiset. leveät lepakkohihat. Rinnan alla ja selässä kuminauharypytys. Sivutaskut. Soveltuu sekä kesämekoksi että näyttäväksi juhlamekoksi. Ei haalistumaa, ei purkautumia – todella upeakuntoinen ja upea Marimekon vintage-leninki arki- tai juhlakäyttöön!

Kokomerkintä M, mutta sopii koon 38/40 lisäksi koolle 42. Tarkemmat kokotiedot alla.

Tietoa Marimekko Oy:stä

Marimekko edustaa Suomen vaatetusteollisuuden historiassa omaperäistä suomalaista tuotesuunnittelua ja ajattelutapaa. Marimekko perustettiin vuonna 1951, jolloin Armi Ratia meni mukaan miehensä Viljo Ratian kaksi vuotta aikaisemmin ostamaan painettuja vahakankaita valmistaneeseen Printex Oy:hyn. Marimekon ensimmäisen malliston suunnitteli Riitta Immonen vuonna 1951. Vuonna 1955 Marimekko perusti oman ompelimonsa. Vuonna 1953 palkattiin Vuokko Eskolin-Nurmesniemi suunnittelemaan vaatteita. Juuri Vuokko antoi Marimekko-vaatteille niiden erikoisilmeen. 1960-luvulla yritys kasvoi vahvasti. Vuonna 1985 Amer-Yhtymä osti Marimekon, ostolla oli vaikutus Marimekon kannattavuuteen. Käännös parempaan tapahtui 1991, kun Kirsti Paakkanen osti Marimekon.

Lähde: Kansakunnan vaatettajat (1996) 

Materiaali ja pesuohjeet

100 % puuvilla

Mittataulukko

Vyötärön ympärys, cm (empirelinjasta) 90*
Etupituus, cm (olka-helma) 148
Hihan pituus, cm (pääntie-hihansuu) 47

*=venyttämättömänä, rinnan alla ja selässä kuminauhoitus. Tarkistathan tuotteen mitat etukäteen. Ympäristömyönteisenä yrityksenä toivomme, että tuotetta ei palauteta väärän koon vuoksi. Vähennetään yhdessä tuotteen hiilijalanjälkeä!

Saatat myös pitää...