Ilmaiset toimituskulut yli 75€ tilauksiin
If it's not vintage, it's not worth it!

Ostoskori

If it's not vintage, it's not worth it!

Master Coat, punainen villakangastakki - 40/42

Varasto loppu

We’re so sorry…

Mutta etsimäsi tuote on jo loppuunmyyty. Mutta tutustu ihmeessä yli 1500 tuotteen valikoimaamme. Ehkäpä löydät jotain vastaavaa! Tai vieläkin parempaa!

Kuvaus

Master-Coat Oy:n Suomessa valmistettu punainen villakangastakki. Koska takki on Suomessa valmistettu, on se suurella todennäköisyydellä vastuullisesti valmistettu. Muotokielen perusteella 1980-luvulta. Valmistettu punaisesta villakankaasta, jossa kevyt pintasturktuuri, Ihana puolipitkä malli, jonka muotokieli sopii täydellisesti myös nykypäivään. Kaunein yksityiskohta takissa on ristiin kiinnittyvä, iso kauluskäänne. Kiinnitys isoilla muovinapeilla. Isot paikkataskut. Kevyet olkatoppaukset. Leveät hihat. Takana tamppi. Erittäin hyväkuntoinen, todella näyttävä punainen villakangastakki!

Kokoarvio 40/42. Tarkemmat mitat alla.

Tietoa Master Coat Oy:stä

Evald Vainio perusti 1938 Kokkolan Kappatehdas Oy -nimisen yrityksen. Tehdas valmisti perheyrityksenä Master-tavaramerkillä ns. lady-kappoja. Yritys lopetti toimintansa 1977, jolloin Oiva Turunen ja Rauno Virtanen perustivat uuden yrityksen Master Coat Oy:n. Toiminnot siirettiin Turkuun 1980. Elina Kokkilan johdolla luotiin uusi, nuorekkaampi mallisto, joita markkinointiin tavaramerkillä ”Master Coat”. 60 % tuotannosta meni vientiin. Vuonna 1986 yritys työllisti 300 henkeä ja oli Pohjoismaiden suurin naisten päällystakkien valmistaja. Master Coat menestyi edelleen muutamia vuosia, mutta markkinat kiristyivät jatkuvasti ja tuotevalikoimaa laajennettiin hameisiin, bleisereihin ja housuihin. 1990-luvun alussa tuotantoa ei voitu enää jatkaa korkeiden työvoimakustannusten takia entisessä mitassa. Tuotantoa siirrettiin Baltiaan, Puolaan ja Portugaliin. Master Coat Oy oli monien muiden yritysten tavoin vaikeuksissa ja väkeä vähennettiin jatkuvasti. Yritys haettiin konkurssiin 1994.

Lähde: Kansakunnan vaatettajat (1996)

Materiaali ja pesuohjeet

Päällinen: 75 % villa / 15 % polyamidi / 10 % muita kuituja
Vuori: 100 % polyamidi

Mittataulukko

Rinnanympärys, cm 122
Helman ympärys, cm 116
Pituus keskitaka, cm 64
Hihan pituus, cm (pääntie-hihansuu) 60

Tarkistathan mitat etukäteen. Ympäristömyönteisenä yrityksenä toivomme, että tuotetta ei palauteta postitse virheellisen koon vuoksi.