Ilmaiset toimituskulut yli 75€ tilauksiin
If it's not vintage, it's not worth it!

Ostoskori

If it's not vintage, it's not worth it!

Merry Finn, kotimainen kauluspaita 80-luvulta - S/M

35,90

Varasto loppu

If it’s not vintage, it’s not worth it.

Valikoimamme tuotteet ovat puhtaita ja ehjiä. Kaikki tuotteemme on pestyjä / puhdistettuja ja mahdolliset tuotevirheet on korjattu / tuotevirheistä on kerrottu tuotekuvauksessa.

Kaikilla tuotteillamme on 14 päivän palautusoikeus.

Tarkemmat tuotetiedot ja mitat alla.

Kuvaus

Kaunis ja ajaton, kotimaisen Artella Oy:n Merry Finn -tuotemerkin valmistama kauluspaita 80-luvulta. Koska paita on Suomessa valmistettu, on se todennäköisesti vastuullisesti valmistettu. Materiaalin ja tuotelappujen perusteella valmistettu 1980-luvulla. Valmistettu sileästä, hengittävästä ja pehmeästä puuvillasta, jonka sävynä himmeä, harmahtava ruskea. Puuvillaa tunnun ja ulkonäön perusteella, ei materiaalitietoja. Pitkähihainen, suora ja väljä kauluspaitamalli, jossa halkiot helman sivuissa. Rintatasku. Kiinnitys harmain muovinapein. Napitus ranteella. Leikkaus selässä. Suora helma. Todella hyväkuntoinen ja ihana kotimainen kauluspaita 80-luvulta!

Kokomerkintä C36, sopinee nykymittastandardeilla koolle S/M. Tarkemmat kokotiedot alla.

Tietoa Artella Oy:stä / Merry Finn -tuotemerkistä

1950-luvun loppupuolella Thelma ja Arvo Sinkkonen ompelivat vaatteita kotitiloissaan Imatralla. Vuonna 1960 he perustivat Artella Oy:n, joka seuraavana vuonna muutti Kouvolaan. Viisi vuotta myöhemmin yritykselle valmistui oma tehdasrakennus ja valmistukseen kuului design-tuotteina pidettyjä naisten leninkejä ja jakkupukuja, joiden vienti Pohjoismaihin ja Keski-Eurooppaan aloitettiin jo 1960-luvun loppupuolella. Tuolloin työntekijöitä oli 60. 1970-luvun loppupuolella työntekijämäärä oli jo yli 150 ja tuotanto jakaantui leninki-, pusero- ja hame- sekä housuryhmään. Näistä merkittävin oli Merry Finn -leninkimallisto. Vuonna 1980 yrityksessä työskenteli 190 henkeä ja viennin osuus oli 60 % tuotannosta. Artellan toiminta päättyi 1991.

Lähde: Kansakunnan vaatettajat (Lappalainen & Almay 1996, 78-79)

Materiaali ja pesuohjeet

100 % puuvilla
Arvio, ei materiaalitietoja.

Mittataulukko

Rinnan ympärys, cm 118
Vyötärön ympärys, cm 118
Pituus, keskitaka, cm 76
Selän leveys, cm (lavan kohdalta) 47
Olan pituus, cm 17
Hihan pituus, cm 54

Mitat venyttämättömänä. Tarkistathan tuotteen mitat etukäteen. Mittataulukkomme löydät täältä. Ympäristömyönteisenä yrityksenä toivomme, että tuotetta ei palauteta väärän koon vuoksi. Vähennetään yhdessä tuotteen hiilijalanjälkeä!

Lisätiedot

Koko

34, 36, 38, 40

Väri

Materiaali