Ilmaiset toimituskulut yli 75€ tilauksiin
If it's not vintage, it's not worth it!

Ostoskori

If it's not vintage, it's not worth it!

Merry Finn, lyhythihainen pusero - 40/42

Varasto loppu

We’re so sorry…

Mutta etsimäsi tuote on jo loppuunmyyty. Mutta tutustu ihmeessä yli 1500 tuotteen valikoimaamme. Ehkäpä löydät jotain vastaavaa! Tai vieläkin parempaa!

Kuvaus

Suomessa valmistettu Artella Oy:n Merry Finn -tuotemerkin lyhythihainen pusero. Koska pusero on Suomessa valmistettu, on se todennäköisesti vastuullisesti valmistettu. Niskalapun muotokielen perusteella valmistettu 1980-luvulla. Valmistettu kevyestä, helppohoitoisesta ja kauniisti laskeutuvasta kankaasta, jossa valkoisella pohjalla kaunis kukka-/ornamenttikuosi. Ihana, ajaton malli, jossa lyhyet hihat ja venepääntie. Helmassa, hihansuilla ja pääntiellä ribbineulosta. Erittäin hyväkuntoinen ja hurmaava, kotimainen lyhythihainen pusero 80-luvulta.

Yhdistä rennosti Loose Fit -farkkujen kanssa tai kesäpäivään kellohelmaisen hameen kanssa!

Kokomerkintä 40, mutta sopinee myös koolle 42. Tarkemmat kokotiedot alla.

Tietoa Artella Oy:stä / Merry Finn -tuotemerkistä

1950-luvun loppupuolella Thelma ja Arvo Sinkkonen ompelivat vaatteita kotitiloissaan Imatralla. Vuonna 1960 he perustivat Artella Oy:n, joka seuraavana vuonna muutti Kouvolaan. Viisi vuotta myöhemmin yritykselle valmistui oma tehdasrakennus ja valmistukseen kuului design-tuotteina pidettyjä naisten leninkejä ja jakkupukuja, joiden vienti Pohjoismaihin ja Keski-Eurooppaan aloitettiin jo 1960-luvun loppupuolella. Tuolloin työntekijöitä oli 60. 1970-luvun loppupuolella työntekijämäärä oli jo yli 150 ja tuotanto jakaantui leninki-, pusero- ja hame- sekä housuryhmään. Näistä merkittävin oli Merry Finn -leninkimallisto. Vuonna 1980 yrityksessä työskenteli 190 henkeä ja viennin osuus oli 60 % tuotannosta. Artellan toiminta päättyi 1991.

Lähde: Kansakunnan vaatettajat (Lappalainen & Almay 1996, 78-79)

Materiaali ja pesuohjeet

100 % polyesteri

Pesuohje

Mittataulukko

Helman ympärys, cm 102*
Etupituus, cm (olka-helma) 66
Olan pituus, cm 12
Hihan pituus, cm 29

*=venyttämättönänä, vyötäröllä ribbineulosta. Tarkistathan mitat etukäteen. Ympäristömyönteisenä yrityksenä toivomme, että tuotetta ei palauteta postitse virheellisen koon vuoksi.