Ilmaiset toimituskulut yli 75€ tilauksiin
If it's not vintage, it's not worth it!

Ostoskori

If it's not vintage, it's not worth it!

Muoti-Tuote, kotimainen 40-luvun mekko - 38/40

Varasto loppu

We’re so sorry…

Mutta etsimäsi tuote on jo loppuunmyyty. Mutta tutustu ihmeessä yli 1500 tuotteen valikoimaamme. Ehkäpä löydät jotain vastaavaa! Tai vieläkin parempaa!

Kuvaus

Kotimainen, helsinkiläisen Muoti-Tuotteen valmistama mekko. Koska mekko on Suomessa valmistettu, on se suurella todennäköisyydellä vastuullisesti valmistettu. Muotokielen perusteella valmistettu 40-luvulla. Valmistettu luultavasti silkistä, jossa kiiltävällä pohjalla jacquard-kuvio. Pieni kauluskäänne, jolla pitsireunus. Vyötäröllä muotosauma, josta mekko aukeaa hameosaan avolaskoksin. Vyötärön sivusaumoilla vyölenkit. Runsas kellohelma, joka liikkuu kauniisti. Kiinnitys keskiedusta näyttävillä helminapeilla ja sivusaumasta metallivetoketjulla. Saumoja korjailtu, mutta muutoin ikäisekseen hyväkuntoinen, näyttävä ja kaunis, aito 40-luvun mekko.

Kokomerkintä 40, mutta sopinee koolle 38 (kapea vyötärön ympärysmitta). Tarkemmat kokotiedot alla.

Tietoa Muoti-Tuote Oy:stä

Muoti-Tuote Oy aloitti toimintansa neljällä käytetyllä koneella syksyllä 1940. Sotavuosien tuotantoon kuuluivat mm. armeijan lumipuvut. 1960-luvulla työntekijöitä oli lähes sata ja Lauttasaaressa sijainneessa tehtaassa  valmistettiin leninkejä, jakkupukuja, hameita ja puseroita, joiden tuotemerkki oli Léona. Suunnittelusta vastasi Paula Tiirikainen. 1970-luvun loppupuolella valmistettiin myös Madame-malliston jakkupukuja ja juhla- ja vapaa-ajan vaatteita. Toiminta päättyi konkurssiin 1980-luvun puolivälissä.

Lähde: Kansakunnan Vaatettajat (Lappalainen & Almay, 1996)

Materiaali ja pesuohjeet

Silkki
Arvio, ei materiaalitietoja

Mittataulukko

Rinnan ympärys, cm 102
Vyötärön ympärys, cm 74
Yläosan etupituus, cm 39,5
Hameen pituus, cm 76
Selän leveys, cm 47
Olan pituus, cm 21,5

Tarkistathan tuotteen mitat etukäteen. Ympäristömyönteisenä yrityksenä toivomme, että tuotetta ei palauteta väärän koon vuoksi. Vähennetään yhdessä tuotteen hiilijalanjälkeä!