Ilmaiset toimituskulut yli 75€ tilauksiin
If it's not vintage, it's not worth it!

Ostoskori

If it's not vintage, it's not worth it!

Naisten Pukutehdas, villakangastakki - 36/38

Varasto loppu

We’re so sorry…

Mutta etsimäsi tuote on jo loppuunmyyty. Mutta tutustu ihmeessä yli 1500 tuotteen valikoimaamme. Ehkäpä löydät jotain vastaavaa! Tai vieläkin parempaa!

Kuvaus

Kotimaisen Naisten Pukutehtaan valmistama villakangastakki. Koska takki on Suomessa valmistettu, on se todennäköisesti vastuullisesti valmistettu. Luultavasti 1950/1960-luvulta. Ihana ajaton, suora malli, jossa iso huppu. Valmistettu paksusta ja lämpimästä villakankaasta, jonka kuteessa ja loimessa vaihtelevat vaaleansininen ja violetti väri. Kiinnitys kolmella isolla päällystetyllä napilla. Läpälliset etutaskut. Hupulla nyöritys. Sisällä kiinnitysnauha. Kokonaan vuoritettu. Takakappaleella tamppi. Takki on selkeästi ollut edellisen omistajansa suosikki, mutta hupun kiristysnyörien aukkojen kulumista lukuunottamatta erittäin hyväkuntoinen, kaunis ja hurmaava naisten kotimainen villakangastakki.

Kokoarvio 36/38. Tarkemmat kokotiedot alla.

Tietoa Naisten Pukutehdas Oy:stä

Aino Tuominen perusti ompelimon vuonna 1919 Lahteen. Vuonna 1938 yrityksen nimeksi tuli Naisten Pukutehdas Oy. Sodan aikana yritys ompeli armeijalle sillakankaasta lumipukuja. Vuonna 1975 yritys työllisti jo 220 henkeä. Vientiin meni neljännes tuotannosta. 1970-luvun lopussa naisten kevyen vaatetuksen tuotemerkkejä olivat Niina & Pii ja NP-design. 1994 tuotemerkkeihin kuuluivat myös NoProblem ja NP+collection. Työntekijöitä oli 75 ja 65 % tuotannosta meni vientiin. Naisten pukutehdas on vieläkin toiminnassa ja sijaitsee Hollolassa.

Lähde: Kansakunnan vaatettajat (1996), www.np-collection.com

Materiaali ja pesuohjeet

Päällinen: 100 % villa
Vuori: 100 % polyesteri
Arvio, ei materiaalitietoja
Pesuohjeet

Mittataulukko

Rinnan ympärys, cm 106
Vyötärön ympärys, cm 106
Selän leveys, cm 38
Pituus keskitaka, cm 81
Olkasauman pituus, cm 13
Hihan pituus, cm 56

Tarkistathan mitat etukäteen. Ympäristömyönteisenä yrityksenä toivomme, että tuotetta ei palauteta postitse virheellisen koon vuoksi.