Ilmaiset toimituskulut yli 75€ tilauksiin
If it's not vintage, it's not worth it!

Ostoskori

If it's not vintage, it's not worth it!

Piretta, beige trenssitakki - 36

Varasto loppu

We’re so sorry…

Mutta etsimäsi tuote on jo loppuunmyyty. Mutta tutustu ihmeessä yli 1500 tuotteen valikoimaamme. Ehkäpä löydät jotain vastaavaa! Tai vieläkin parempaa!

Kuvaus

Kotimainen Piretta Oy:n From Piretta With Love -tuotemerkin kotimainen beige trenssitakki. Koska takki on Suomessa valmistettu, on se todennäköisesti vastuullisesti valmistettu. Luultavasti 1960-luvulta. Ihana alaspäin maksitakkimaisesti levenevä malli, jonka muotokieli sopii hyvin myös nykypäivään. Mallinsa johdosta sopinee myös äitiystakkikäyttöön. Runsaasti pieniä, hienovaraisia yksityiskohtia. Olalla muotokaarroke, josta takki aukeaa pienin laskoksin miehustalle ja hihaan. Raglanhiha. Huppu, kiinnitys isoilla, läpinäkyvillä muovinapeilla. Sivutaskut. Takin sivuilla vyölenkit, alkuperäinen vyö kadonnut. Kokonaan vuorattu. Erittäin hyväkuntoinen persoonallinen ja aito kotimainen trenssitakki.

Kokomerkintä 36. Tarkemmat kokotiedot alla.

Tietoa Piretta Oy:stä

Kuopiolainen Essilä Oy toi Veijo Koposen ja Risto Lappalaisen ja Riston vaimon Pippa Lybeckin yhteen. Piretta Oy syntyi vuonna 1966 Düsseldorfissa. Tehdas aloitti toimintansa elokuussa 1967 Savon Sanomilta vuokratussa hallissa Kuopion keskustassa. Ensimmäiset tuotteet olivat naisten hameet, myöhemmin syksyllä mustat miniviitat tuotiin mallistoon. Pierttan takkimalliston läpimurto tapahtui syksyllä 1969, jolloin maksitakkien aikakausi alkoi. Piipan suunnittelemat takit vietiin käsistä. Vuonna 1971 tehdas muutti isompiin tiloihin ja takkeja tuotettiin 700 päivässä. Takkien lisäksi valmistettiin bleisereitä, jakkuja, hameita ja housuja. Tuotteita vietiin Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Vuonna 1974 Piretta sai tasavallan presidentin myöntämän yrittäjäpalkinnon. 1970-luvulla lontoolainen Harrods-tavaratalo kelpuutti Piretta-malliston omaan Way-in -trendimyymäläänsä. 1970-luku oli Piretta Oy:lle juhlaa, myynninkasvu oli vuositasolla jopa 50%. 1980-luvun puoliväli oli yritykselle murroksen aikaa ja ulkomaan investoinnit ajoivat yrityksen konkurssiin vuonna 1991.

Lähde: kansakunnan vaatettajat (1996)

Materiaali ja pesuohjeet

Päällinen: 72 % polyesteri / 28 % puuvilla
Vuori: 100 % polyesteri

Mittataulukko

Rinnan ympärys, cm 106
Vyötärön ympärys, cm 118
Selän leveys, cm 37
Pituus keskitaka, cm 110
Olan pituus, cm 10
Hihan pituus, cm 60

Tarkistathan mitat etukäteen. Ympäristömyönteisenä yrityksenä toivomme, että tuotetta ei palauteta postitse virheellisen koon vuoksi.