Ilmaiset toimituskulut yli 75€ tilauksiin
If it's not vintage, it's not worth it!

Ostoskori

If it's not vintage, it's not worth it!

Piretta, sininen villakangasbleiseri 70/80-luvulta - 38

59,90

Varasto loppu

If it’s not vintage, it’s not worth it.

Valikoimamme tuotteet ovat puhtaita ja ehjiä. Kaikki tuotteemme on pestyjä / puhdistettuja ja mahdolliset tuotevirheet on korjattu / tuotevirheistä on kerrottu tuotekuvauksessa.

Kaikilla tuotteillamme on 14 päivän palautusoikeus.

Tarkemmat tuotetiedot ja mitat alla.

Kuvaus

Todella kaunis ja korkealaatuisen tuntuinen Piretta Oy:n Suomessa 70/80-luvulla valmistama sininen villakangasbleiseri. Koska bleiseri on Suomessa valmistettu, on se todennäköisesti vastuullisesti valmistettu. Muotokielen ja tuotelappujen perusteella valmistettu 1970-luvun lopulla / 1980-luvun alussa. Valmistettu korkealaatuisesta, tummansinisestä villakankaasta. Kokonaan vuoritettu. Kaunis, ajaton bleiserimalli, jossa herrainkaulus ja sivutaskut. Muotoon ommeltu, mutta rento malli. Kaksirivinen napitus hopeanvärisillä napeilla. Erittäin hyväkuntoinen ja näyttävä villakangasbleiseri, joka sopii sekä klassiseen että moderniin tyyliin – välikausitakiksi tai talvella sisävaatteeksi!

Kokoarvio 36/38 – koolle 36 rento malli. Tarkemmat kokotiedot alta.

Tietoa Piretta Oy:stä

Kuopiolainen Essilä Oy toi Veijo Koposen ja Risto Lappalaisen ja Riston vaimon Pippa Lybeckin yhteen. Piretta Oy syntyi vuonna 1966 Düsseldorfissa. Tehdas aloitti toimintansa elokuussa 1967 Savon Sanomilta vuokratussa hallissa Kuopion keskustassa. Ensimmäiset tuotteet olivat naisten hameet, myöhemmin syksyllä mustat miniviitat tuotiin mallistoon. Pierttan takkimalliston läpimurto tapahtui syksyllä 1969, jolloin maksitakkien aikakausi alkoi. Piipan suunnittelemat takit vietiin käsistä. Vuonna 1971 tehdas muutti isompiin tiloihin ja takkeja tuotettiin 700 päivässä. Takkien lisäksi valmistettiin bleisereitä, jakkuja, hameita ja housuja. Tuotteita vietiin Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Vuonna 1974 Piretta sai tasavallan presidentin myöntämän yrittäjäpalkinnon. 1970-luvulla lontoolainen Harrods-tavaratalo kelpuutti Piretta-malliston omaan Way-in -trendimyymäläänsä. 1970-luku oli Piretta Oy:lle juhlaa, myynninkasvu oli vuositasolla jopa 50%. 1980-luvun puoliväli oli yritykselle murroksen aikaa ja ulkomaan investoinnit ajoivat yrityksen konkurssiin vuonna 1991.

Lähde: kansakunnan vaatettajat (1996)

Materiaali ja pesuohjeet

100 % puhdasta uutta villaa
Vuori: 100% strukturoitu polyesteri

Mittataulukko

Rinnanympärys, cm 100
Vyötärön ympärys, cm 88
Etupituus, cm (olka-helma) 68
Selän leveys, cm (lavan kohdalta) 39
Olan pituus, cm 12,5
Ulkohihan pituus, cm (olka-hihansuu) 60

Tarkistathan tuotteen mitat etukäteen. Mittataulukkomme löydät täältä. Ympäristömyönteisenä yrityksenä toivomme, että tuotetta ei palauteta väärän koon vuoksi. Vähennetään yhdessä tuotteen hiilijalanjälkeä!

Lisätiedot

Koko

36, 38, S

Väri

Materiaali