Ilmaiset toimituskulut yli 75€ tilauksiin
If it's not vintage, it's not worth it!

Ostoskori

If it's not vintage, it's not worth it!

Snow Lovers, kotimainen toppatakki - 38/40

Varasto loppu

We’re so sorry…

Mutta etsimäsi tuote on jo loppuunmyyty. Mutta tutustu ihmeessä yli 1500 tuotteen valikoimaamme. Ehkäpä löydät jotain vastaavaa! Tai vieläkin parempaa!

Kuvaus

Essilä Oy:n Snow Lovers -tuotemerkille valmistettu kotimainen toppatakki. Koska toppatakki on Suomessa valmistettu, on se suurella todennäköisyydellä vastuullisesti valmistettu. Valmistettu 1970-luvulla. Ihana, aikakautensa malli, joka henkii hiihtokeskusfiilistä. Valmistettu ruskeasta, liukuvärjätystä kankaasta. Kangas aseteltu kaitaleille niin, että liukuvärjäyksen suunta vaihtelee. Lantiomittainen, kevyesti sisäänotettu malli. Vetoketjulliset sivutaskut. Kiinnitys vahvalla metallivetoketjulla. Leveät kauluskäänteet, joita voi pitää myös pystyssä. Pientä kulumaa, mutta ikäisekseen erittäin hyväkuntoinen ja persoonallinen kotimainen toppatakki.

Kokomerkintä 42, mutta todellisuudessa kokoa 38/40. Tarkemmat kokotiedot alla.

Tietoa Essilä Oy:stä

Veera ja Heimo Turunen aloittivat 1950 esiliinojen ompelun Kuopiossa. Aluksi tuotannon hoitivat kotiompelijat, vuonna 1953 syntyi yritys Essilä Oy, joka sai nimensä esiliinoista. Tuotevalikoima muuttui urheilu- ja ulkoiluvaatteiksi. 1960-luvun lopulla suuri osa tuotannosta meni vietiin Keski-Eurooppaan ja Neuvostoliittoon. 1970-luvun puolivälissä työntekijöitä oli lähes 350 ja tuotannosta valmistui vuodessa neljännesmiljoona Finnbird-merkkistä naisten takkia sekä kymmeniä tuhansia Snow Lovers -ulkoiluasuja ja Lovers-farmareita. Vuonna 1976 Suomen MM-hiihtojoukkue pukeutui Essilän valmistamiin asuihin. 1970-luvun lopulla Essilä valmisti ja markkinoi keiteleläisen Blueman Oy:n Jimmie B -tavaramerkkiä. Essilä Oy ajautui konkurssiin vuonna 1979.

Lähde: kansakunnan vaatettajat (1996) 

Materiaali ja pesuohjeet

Päällinen: 100 % polyesteri
Välivuori: 100 % polyesteri
Vuori: 100 % polyamidi

Mittataulukko

Rinnanympärys, cm 98
Vyötärönympärys, cm 88
Selän leveys, cm 38
Pituus keskitaka, cm 63
Olkasauman pituus, cm 12
Hihan pituus, cm 61

Tarkistathan mitat etukäteen. Ympäristömyönteisenä yrityksenä toivomme, että tuotetta ei palauteta postitse virheellisen koon vuoksi.