Ilmaiset toimituskulut yli 75€ tilauksiin
If it's not vintage, it's not worth it!

Ostoskori

If it's not vintage, it's not worth it!

Suomen Trikoo, keltainen revontuli-mekko - 34/36

Varasto loppu

We’re so sorry…

Mutta etsimäsi tuote on jo loppuunmyyty. Mutta tutustu ihmeessä yli 1500 tuotteen valikoimaamme. Ehkäpä löydät jotain vastaavaa! Tai vieläkin parempaa!

Kuvaus

Suomen Trikoon Revontuli-tuotemerkin keltainen mekko. Koska mekko on Suomessa valmistettu, on se todennäköisesti vastuullisesti valmistettu, luultavasti 1970-luvulla. Valmistettu kevyestä puuvillatrikoosta, jossa keltaisella pohjalla valkoisia hiiriä. Pieni, neliönmuotoinen pääntie. Muotokaarrokkeet olalla. Hameosa jatkuu olan muotokaarrokkeillta kiinteillä laskoksilla, jotka aukeavat helmaa kohden avo- ja hiuslaskoksiin. Sivusaumoilla vyölenkit – mekkoon voi yhdistää vyön. Lyhyt hiha. Saumat tikattu kauniilla paksulla valkoisella tikkilangalla. Kiinnitys niskasta vetoketjulla. Vain yksi tikkaus repsottaa, muutoin hyväkuntoinen aito Suomen Trikoon Revontuli-mekko kesäkadulle tai arkeen. Toista samanlaista ei vastaan tule!

Kokomerkintä 36, mutta sopinee myös koolle 34. Tarkemmat kokotiedot alla.

Tietoa Oy Suomen Trikoo Ab:sta / Finnwear Oy:stä

Alfred Kordelin osti konkurssiin mennenne yrityksen ja rekisteröi sen Oy Suomen Trikoo Ab -nimiseksi. Tehtaassa valmistettiin trikoovaatteita, hupio, huiveja, verhoja sekä kankaita. Ensimmäinen maailmansota vilkastutti kysyntää ja aiheutti raaka-ainepulaa. Vuonna 1916 aloitettiin oma kehruutoiminta. Oy Suomen Trikoo Ab kilpaili Kutomateollisuus Oy:n kanssa Suomen suurimman trikootehtaan asemasta. Kilpailu päättyi, kun Suomen Trikoo osti Kutomateollisuuden osake-enemmistön 1919. 1920- ja 1930-luvut olivat kasvun aikaa. 1920-luvun lopulla työntekijämäärä oli yli 1000. 1940-luvulla yritys valmisti puolet Suomen trikootuotteista. 1950-luvulla Suomen Trikoo oli Pohjoismaiden suurin trikooalan yritys ja 50-luvun puolivälissä ryhdyttiin keskittymään vientiin. Tuotteita vietiin Pohjoismaihin, Yhdysvaltoihin, Saksaan, Neuvostoliittoon ja Kiinaan. 1960-luku oli tuotemerkkien uudistuksen aikaa. Finnwear-tuotemerkki otettiin käyttöön 1970-luvulla. Vanhat tuotemerkit unohtuivat ajan myötä, vain Amar on säilynyt tunnettuna. 1980-luvulla Suomen Trikoota sekä laajennettiin että saneerattiin. 1980-luvulla jättimäismäisellä yrityksellä oli useita tappiollisia vuosia ja 1990-luvulla Finnwear-liiketoiminta yhtiöitettiin Finnwear Oy:ksi. Työntekijöitä yrityksellä oli tällöin 1200 henkeä.

Nykyään Finnwear on osa kotimaista Nanso Group Oy:tä. Valtaosa Nanso Groupin tuotteista valmistetaan yhtiön omilla tehtailla Suomessa ja Virossa, mutta tuotetoimittajia on myös muualla.

Lähde: kansakuntamme vaatettajat (1996), nansogroup.com

Materiaali ja pesuohjeet

67 % polyesteri / 33 % puuvilla

Pesuohjeet

Mittataulukko

Rinnan ympärys, cm 82
Vyötärön ympärys, cm 76
Etupituus, cm 83
Selän leveys, cm 33
Olan pituus, cm 10,5
Hihan pituus, cm 19,5

Tarkistathan tuotteen mitat etukäteen. Ympäristömyönteisenä yrityksenä toivomme, että tuotetta ei palauteta väärän koon vuoksi. Vähennetään yhdessä tuotteen hiilijalanjälkeä!