About us

Where to start… No aloitetaan ihan alusta. Joskus 90-luvulla yrityksemme omistaja ja perustaja, Maarit katseli Seinfeld-nimistä TV-sarjaa, jossa sarjan hahmo Kramer myi vanhoja kauluspaitojansa pölyiselle mummolle jossain pölyisessä myymälässä. Tällöin Maarit ajatteli, että hän voisi olla tuo pölyinen mummo pölyisessä myymälässä.

Nyt, lähes 30 vuotta myöhemmin Maarit on se pölyinen mummo pölyisessä myymälässä. Tosin, Maarit on vasta 4-kymppinen ja myymäläkin on aika puhdas ja valoisa.

Niin Muan liiketoimintasuunnitelman Maarit laati jo opiskeluaikoinaan vuonna 2003, 14 vuotta ennen itse yrityksen perustamista. Vuonna 2016 ahdistus vaatetusalan ympäristövaikutuksista* johti siihen, että Maarit irtisanoutui päivätyöstään vaatetusalalla ja perusti Niin Muan. Niinmua.com-verkkokauppa avattiin 31.3.2017.

It’s a hard job but someone’s got to do it

Käytetyn vaatteen myyminen ei ole helppoa. Valikoiman ylläpidon ja tuotteiden huoltamisen lisäksi yrityksellämme ei ole samoja verohelpotuksia ja suurta, kansainvälistä koneistoa taustalla kuin usealla hyväntekeväisyysjärjestöllä. Me emme kuljeta käytettyjä vaatteita maasta toiseen, saatika mantereelta toiselle.

Me hankimme tuotteemme yksityisasiakkailta (lue lisää täältä) ja pelastamme vintage-vaatteita takaisin kiertoon (lue lisää täältä).  Me puunaamme, putsaamme, pesemme, korjaamme, irrotamme tahroja, haistelemme kainaloita, paikkaamme ja parsimme… Teemme kaikkemme, jotta vanhat arvovaatteet saisivat uuden elämän. Mutta nämä vaatteet ovat sen arvoisia – niitä voi ja pitää korjata. Kuten tapaamme sanoa, if it’s not vintage, it’s not worth it.

We’re not in it for the money

Me emme voi tarpeeksi sanoin painottaa sitä, kuinka tärkeä yrityksemme on meille. Koemme, että teemme tärkeää ja arvokasta työtä. Me emme tee työtämme suuren liikevoiton toivossa. Työmme tavoitteena on aidosti parantaa maailmaa ja tarjota hyvää duunia hyville tyypeille. Mutta rahaa joudumme myös tuotteistamme pyytämään, koska kukaan meistä ei elä pelkällä hyvällä fiiliksellä. Ja jos joskus rikastumme tällä työllä, on sekin täysin oikeutettua.

Tämän tekstin kirjoitushetkellä pieni yrityksemme työllistää kolme osa-aikaista työntekijää. Toivottavasti tulevaisuudessa ja upeiden asiakkaidemme avulla voimme kasvattaa toimintaamme siten, että työllistämme kymmeniä hyviä tyyppejä!

*=jos et jo tiennyt, vaatetusala on maailman saastuttavin teollisuuden ala ja sen hiilijalanjälki on suurempi kuin lento- ja laivaliikenteen yhteensä. 

Historiamme pähkinänkuoressa

Niinmua.com-verkkokauppa avataan 31.3.2017.
2017
Pop up –myymälä avataan Porvoon Lundinkadulle heinäkuussa 2019.
2019
10. tammikuuta 130 m² kivijalkamyymälä avataan osoitteeseen Mannerheiminkatu 1, Porvoo.
2020
Uusittu verkkokauppamme aukeaa elokuussa 2022.
2022

Palkinnot / tunnustukset

2019: Uplift Business Competition –voitto

Cospace Porvoon ja Porvoon Kaupungin järjestämä yrityskilpailu.

2020: Tuen ilmastotekojen Porvoota –tunnustus

Porvoon kaupungin vuosittain jakama ilmastotekotunnus.