Ilmaiset toimituskulut yli 75€ tilauksiin
If it's not vintage, it's not worth it!

Ostoskori

If it's not vintage, it's not worth it!

Figura, kotimainen trumpettihame - 36/38

Varasto loppu

We’re so sorry…

Mutta etsimäsi tuote on jo loppuunmyyty. Mutta tutustu ihmeessä yli 1500 tuotteen valikoimaamme. Ehkäpä löydät jotain vastaavaa! Tai vieläkin parempaa!

Kuvaus

Todella näyttävä kotimaisen Figura-Tuote Oy: Sun Party -tuotemerkille valmistettu pitkä trumpettihame. Koska hame on Suomessa valmistettu, on se todennäköisesti vastuullisesti valmistettu. Luultavasti 1970-luvulta. Trumpettihamemallinen, jossa helmassa laskostus. Valmistettu polyesteritrikoosta, jossa mustalla pohjalla upea, värikäs kukkakuosi. Vyötäröllä kovikenauha.  Kiinnitys keskitakasaumasta vetoketjulla ja napilla. Ei vuorta. Erittäin hyväkuntoinen, hurmaava ja harvinaislaatuinen Figura-Tuote Oy:n hame suoraan 70-luvulta!

Kokomerkintä 38 / Uk 14 / US 10, mutta sopinee vyötärön ympärysmitaltaan paremmin koolle 36. Tarkemmat kokotiedot alla.

Tietoa Figura-Tuote Oy:stä

Vuonna 1941 Yrjö Rekola perusti Lyhy Oy:n Turkuun. Aluksi yritys valmisti nimensä mukaisesti lyhyttavaraa. Sodan jälkeen yritys keskittyi tekstiilituotteisiin. Ensimmäiset liivien valmistuksen kokeilut tehtiin vuonna 1950 ja varsinainen tuotanto aloitettiin kolme vuotta myöhemmin. Tuotteet ristittiin “Figuroiksi”. Tuotteet saivat hyvän vastaanoton ja myynti kasvoi vuosittain jopa 70%. Vuonna 1958 valmistui ensimmäinen oma tehdasrakennus, vuonna 1959 yrityksen nimi muutettiin Figura-Tuote Oy:ksi. 60-luvulla Figura-Tuote oli Suomen suurin liivitehdas. Vuonna 1964 otettiin bikinit tuotantoon ja Tukholmaan perustettiin tytäryhtiö, joka hoiti tuotteiden markkinoinnin muihin Pohjoismaihin. Seuraavana vuonna perustettiin tytäryhtiö Figura-Myynti hoitamaan kotimaan markkinointia. 1970-luvun alussa ryhdyttiin valmistamaan muita naisten vaatteita. 1980-luvun alussa työntekijämäärä oli laskenut puoleen ja enää kolmannes tuotannosta oli liivejä.

Vuonna 1982 liivitehdas ja Figura-tuotemerkki myytiin Tefle Oy:lle ja naisten vaatteita valmistavan yhtiön nimi muutettiin Figurette Oy:ksi. Marja-Riitta Lahti perusti vuonna 1985 Oy Diamona Ab:n ja osti Tefle Oy:ltä Figura-tuotteiden valmistuksen.

Vuonna 2007 ruotsalainen sijoittaja Mikael Dierks osti Figura Groupin eli turkulaisen Diamina Oy:n ja Osaühing Romanssin Virosta, jonne liivien valmistus siirrettiin Turusta. Dierks kuitenkin ajautui pian vaikeuksiin kilpailussa isojen myymäläketjujen kanssa, ja yritysryhmä asetettiin konkurssiin 2010.

Lähde: Kansakunnan vaatettajat (Lappalainen & Almay 1996, 172-173), wikipedia.org

Materiaali ja pesuohjeet

100 % polyesteri

Mittataulukko

Vyötärön ympärys, cm 68
Lantion ympärys, cm 99
Pituus, cm 103

Tarkistathan tuotteen mitat etukäteen. Ympäristömyönteisenä yrityksenä toivomme, että tuotetta ei palauteta väärän koon vuoksi. Vähennetään yhdessä tuotteen hiilijalanjälkeä!