Ilmaiset toimituskulut yli 75€ tilauksiin
If it's not vintage, it's not worth it!

Ostoskori

If it's not vintage, it's not worth it!

Marimekko, Varvunraita-puuvillaleninki vuodelta 1977 – M/L

89,90

Varasto loppu

If it’s not vintage, it’s not worth it.

Valikoimamme tuotteet ovat puhtaita ja ehjiä. Kaikki tuotteemme on pestyjä / puhdistettuja ja mahdolliset tuotevirheet on korjattu / tuotevirheistä on kerrottu tuotekuvauksessa.

Kaikilla tuotteillamme on 14 päivän palautusoikeus.

Tarkemmat tuotetiedot ja mitat alla.

Kuvaus

Marimekon Suomessa valmistama, todella ihana puuvillaleninki vuodelta 1977. Koska mekko on Suomessa valmistettu, on se todennäköisesti vastuullisesti valmistettu. Niskalapun perusteella valmistettu vuonna 1977. Valmistettu sileästä, vahvasta ja hengittävästä puuvillasta, jossa Vuokko Eskolin-Nurmesniemen vuonna 1958 luoma Varvunraita -kuosi. Sävyinä harmaa ja valkoinen. Pitkä mekkomalli, jossa tiputettu ja kuminauhoitettu vyötärö. V-pääntie, vajaamittainen hiha. Kevyesti kaartuva leikkaus kainalosta kainaloon. Myötälaskokset vyötäröltä hameosalle. Slip on-malli. Erittäin hyväkuntoinen, kaunis ja hurmaava Marimekon puuvillaleninki 70-luvulta!

Kokomerkintä 40, mutta sopii mallinsa puolesta koolle M/L. Tarkemmat kokotiedot alla.

Tietoa Marimekko Oy:stä

Marimekko edustaa Suomen vaatetusteollisuuden historiassa omaperäistä suomalaista tuotesuunnittelua ja ajattelutapaa. Marimekko perustettiin vuonna 1951, jolloin Armi Ratia meni mukaan miehensä Viljo Ratian kaksi vuotta aikaisemmin ostamaan painettuja vahakankaita valmistaneeseen Printex Oy:hyn. Marimekon ensimmäisen malliston suunnitteli Riitta Immonen vuonna 1951. Vuonna 1955 Marimekko perusti oman ompelimonsa. Vuonna 1953 palkattiin Vuokko Eskolin-Nurmesniemi suunnittelemaan vaatteita. Juuri Vuokko antoi Marimekko-vaatteille niiden erikoisilmeen. 1960-luvulla yritys kasvoi vahvasti. Vuonna 1985 Amer-Yhtymä osti Marimekon, ostolla oli vaikutus Marimekon kannattavuuteen. Käännös parempaan tapahtui 1991, kun Kirsti Paakkanen osti Marimekon.

Lähde: Kansakunnan vaatettajat (1996) 

Materiaali ja pesuohjeet

100 % puuvilla
60

Mittataulukko

Rinnan ympärys, cm 98
Vyötärön ympärys, cm 78-
Yläosan etupituus (olka-vyötärö), cm 55
Hameosan etupituus (vyötärö-helma), cm 68
Hihan pituus (pääntie-hihansuu), cm 53

Mitat venyttämättömänä. Tarkistathan tuotteen mitat etukäteen. Mittataulukkomme löydät täältä. Ympäristömyönteisenä yrityksenä toivomme, että tuotetta ei palauteta väärän koon vuoksi. Vähennetään yhdessä tuotteen hiilijalanjälkeä!

Lisätiedot

Koko

38, 40, 42

Väri

, ,