Ilmaiset toimituskulut yli 75€ tilauksiin
If it's not vintage, it's not worth it!

Ostoskori

If it's not vintage, it's not worth it!

Oravais, kotimainen kukkamekko - C46

Varasto loppu

We’re so sorry…

Mutta etsimäsi tuote on jo loppuunmyyty. Mutta tutustu ihmeessä yli 1500 tuotteen valikoimaamme. Ehkäpä löydät jotain vastaavaa! Tai vieläkin parempaa!

Kuvaus

Kotimainen Oravais Oy:n valmistama kukkamekko. Koska mekko on Suomessa valmistettu, on se todennäköisesti vastuullisesti valmistettu. Ihana, raikas mekko, jossa valkoisella pohjalla sinisiä kukkia ja pilkkuja. Ihana malli, jossa lepakkohihat. Venepääntie ja vyötäröllä kuminauha. Kauniisti laskeutuvaa ja helppohoitosta kangasta. Erittäin hyväkuntoinen ja kaunis, kotimainen kukkamekko kesäpäivään tai -juhlaan!

Kokomerkintä C46. Valmistajan mukaan sopii parhaiten henkilölle, joka on 168 cm pitkä ja jonka rinnan ympärys on 104 cm ja lantion ympärys 110 cm. Tarkemmat kokotiedot alla.

Tietoa Oravais Fabrik Ab:sta

Oravais Fabrik Ab on perustettu vuonna 1983, mutta sen vaatetuotanto on aloitettu vasta 1965. Yrityksellä on mielenkiintoinen historia; tehtaassa on toiminut villakutomo, yritykseen on liittynyt myös maanviljelyä, yhtiö on joutunut konkurssiin, tehdasrakennus paloi vuonna 1905. 1920 ja 30-luvuilla Oravais-tuotteet olivat tunnettuja ja maaseudulla oli asiamiehiä, jotka vaihtoivat villat ja lumput kankaisiin. Oravaisten tehdas valmisti myös hetken turkkeja vientiin. 1977 vaatteiden valmistus laajeni: tehdas kutoi, neuloi, painoi ja ompeli vaatteet valmiiksi vaatteiksi. Vuonna 1984 yritys työllisti 265 henkeä. 70 % tuotteista meni vientiin. Vuonna 1987 Oravaisten tekstiiliteollisuus lopetettiin. 1995 toiminta jatkui O.T. Textiles Oy Ab -nimisenä yrityksenä, joka tuotti Oravais-tuotemerkkiä. Toiminta on loppunut vuonna 1999.

Lähde: Kansakunnan vaatettajat (1996) www.kauppalehti.fi

Materiaali ja pesuohjeet

100 % polyesteri

Mittataulukko

Vyötärön ympärys, cm 86*
Yläosan etupituus, cm 46
Hameosan pituus, cm 66
Hihan pituus, cm (pääntie-hihansuu) 39

*=venyttämättömänä, vyötöröllä kuminauha. Tarkistathan tuotteen mitat etukäteen. Ympäristömyönteisenä yrityksenä toivomme, että tuotetta ei palauteta väärän koon vuoksi. Vähennetään yhdessä tuotteen hiilijalanjälkeä!