Ilmaiset toimituskulut yli 75€ tilauksiin
If it's not vintage, it's not worth it!

Ostoskori

If it's not vintage, it's not worth it!

Pola, kotimainen villakangasmekko - 38

Varasto loppu

We’re so sorry…

Mutta etsimäsi tuote on jo loppuunmyyty. Mutta tutustu ihmeessä yli 1500 tuotteen valikoimaamme. Ehkäpä löydät jotain vastaavaa! Tai vieläkin parempaa!

Kuvaus

Suomessa valmistettu Pola-merkkinen villakangasmekko. Koska mekko on Suomessa valmistettu, on se suurella todennäköisyydellä vastuullisesti valmistettu. Muotokielen ja niskalapun perusteella valmistettu 1960-luvulla. Valmistettu pehmeästä, mutta lämpimästä mustasta villakankaasta. Ihana A-linjainen malli. Kauniit koristenauhat ja päällystetyt napit pääntiellä, miehustassa ja hihansuissa. Kiinnitys keskitakasaumasta vetoketjulla. Miehusta vuoritettu. Ylimääräinen varanappi tallella. Toisella hihalla nirhauma, muutoin erittäin hyväkuntoinen, arvokas kotimainen villakangasmekko toimistoon tai talvijuhlaan!

Kokomerkintä 38. Tarkemmat kokotiedot alla.

Tietoa Pola Oy:stä

Vuonna 1927 helsinkiläiset vaatekauppiaat perustivat yhteisyrityksen Vaatehtimojen Paitatehdas Oy:n. Pian sen osti F. I. Kurikka ja muutti 1934 yrityksen nimen muotoon Pallo-Paita Oy. Tehdas evakuoitiin talvisodan jaloista Kankaanpäähän, jossa valmistettiin sotien aikana sotilaiden lumipukuja. Jatkosodan aikana Pallo-Paita palasi Helsinkiin. Pallo-Paidan omistaja kauppaneuvos Pentti Kurikka perusti 1952 Helsinkiin myös Pola Oy -nimisen yrityksen, ja molemmat yritykset siirtyivät Mäkelänkadulle vuonna 1956 valmistuneeseen tehtaaseen.  Vuonna 1970 Pola Oy:n tuotanto siirrettiin Lappeenrantaan. Pallo-Paidan ja Polan keskeisiä henkilöitä ovat olleet mallistojen suunnittelijoina Marja Eskola ja Irma Sikow.1980-luvun puolivälissä Pola ja Pallo-Paita työllistivät yhteensä noin 400 suomalaista ja vuosittain valmistettiin miljoona tuotetta. Vuonna 2012 Pola Oy:n liikevaihto oli 50 000 euroa ja henkilöstömäärä 3.

Lähde: Kansakunnan vaatettajat (1996), Fonecta Finder

Materiaali ja pesuohjeet

100 % villa (Villayhtymä Oy)

Mittataulukko

Rinnan ympärys, cm 96
Vyötärön ympärys, cm 86
Etupituus, cm 93
Selän leveys, cm 34
Olan pituus, cm 10
Hihan pituus, cm 57

*= venyttämättömänä, vyötäröllä  kuminauhoitus. Tarkistathan tuotteen mitat etukäteen. Ympäristömyönteisenä yrityksenä toivomme, että tuotetta ei palauteta väärän koon vuoksi. Vähennetään yhdessä tuotteen hiilijalanjälkeä!