Ilmaiset toimituskulut yli 75€ tilauksiin
If it's not vintage, it's not worth it!

Ostoskori

If it's not vintage, it's not worth it!

Vuokko, pitkä kotimainen tikkitakki 70-luvulta - 34

52,90

Varasto loppu

If it’s not vintage, it’s not worth it.

Valikoimamme tuotteet ovat puhtaita ja ehjiä. Kaikki tuotteemme on pestyjä / puhdistettuja ja mahdolliset tuotevirheet on korjattu / tuotevirheistä on kerrottu tuotekuvauksessa.

Kaikilla tuotteillamme on 14 päivän palautusoikeus.

Tarkemmat tuotetiedot ja mitat alla.

Kuvaus

Ihana Vuokko Oy:n Suomessa valmistama tikkitakki 70-luvulta. Koska takki on Suomessa valmistettu, on se todennäköisesti vastuullisesti valmistettu. Muotokielen ja tuotelappujen perusteella valmistettu 1970-luvulla. Valmistettu kevyesti topatusta, vahvasta puuvillakankaasta. Päällinen ja vuori todennäköisesti puuvillaa, ei materiaalitietoja. Mustat pystytikkaukset, takin sävynä harmahtava sininen. Takki on uudelleenvärjätty. Pitkä, kevyesti helmaa kohden levenevä malli hupulla. Muotoleikkaukset. Kiinnitys metallivetoketjulla. Sivutaskut. Kokonaan vuoritettu, mutta hihoista vuori poistettu – huomioitu hinnassa. Raglan-hiha. Yleisilmeeltään siisti, hyväkuntoinen ja ihana tikkitakki 70-luvulta!

Kokomerkintä 36, mutta sopinee nykymittastandardeilla paremmin koolle 34. Tarkemmat kokotiedot alla.

Tietoa Vuokko Oy:stä

Vuokko Eskolin-Nurmesniemelle oi taiteilijan ammatti jo nuorena selviö. Keraamikoksi valmistuttuaan vuonna 1952 Vuokko suunnitteli keramiikkaa Arabialle ja lasia Nuutajärven lasitehtaalle. Tämän ohella Vuokko suunnitteli myös kangasmalleja, joista Printex Oy alkoi painamaan sisustuskankaita. Pian Vuokko ompeli kankaista itselleen omaleimaisia vaatteita. Armi Ratia vaistosi vuokon vaatteiden erikoisuuden ja halusi ryhtyä valmistamaan ja myymään omistamassaan Marimekossa Vuokon malleja. Vuokko vapautti perinteisen kaavoituksen ja vei vaatteet aivan uusille urille. Vuonna 1964 Vuokko perusti omaa nimeänsä kantavat yrityksen nimeltä Vuokko Oy. Tuotannosta noin 40% meni vientiin ja Vuokon kansainvälinen arvostus oli korkealla. Samoin kuin monet muut vaatetusalan yrityksen oli myös Vuokko Oy rahoitusvaikeuksissa 1980-luvun loppupuolella. Vuokko Oy haettiin konkurssiin heinäkuussa 1988.

Lähde: Kansakuntamme vaatettajat (Lappalainen & Almay 1996, 57-58)

Materiaali ja pesuohjeet

Päällinen: puuvilla
Vuori: puuvilla
Vanu: polyesteri
Arvio, ei materiaalitietoja.
pesu-40-ei-silitys

Mittataulukko

Rinnan ympärys, cm 90
Vyötärön ympärys, cm 80
Etupituus, cm 90
Hihan pituus, cm (pääntie-hihansuu) 65

Tarkistathan mitat etukäteen. Ympäristömyönteisenä yrityksenä toivomme, että tuotetta ei palauteta postitse virheellisen koon vuoksi.

Lisätiedot

Koko

34

Väri